מרבית תאונות העבודה החמורות נסגרות ללא כתב אישום

ח"כ קול, יו"ר הועדה: "לא ייתכן כי 7 חוקרים בלבד במשרד הכלכלה, יהיו אמונים על פיקוח של אלפי אתרי בניה בישראל"
6 בינואר 2014, ה' בשבט תשע"ד, בשעה 16:00
מנתוני המשרד לבטחון פנים שהגיעו לועדה לפניות הציבור: בשנת 2013, מתוך 174 תיקי חקירה, 107 נגנזו ב- 5 מקרים בלבד הוגש כתב אישום

מצוקת תקנים לחוקרים ומפקחים של משרד הכלכלה, באתרי הבניה, מביאים לסגירתם של מאות תיקי תאונות עבודה חמורות- ללא כתב אישום. כך גם היעדר דיווח מיידי למשטרה וסגירת הזירה- המאפשר טשטוש ראיות, המקשה על הפרקליטות בהגשת כתב אישום
הועדה לפניות הציבור, בראשות ח"כ עדי קול, דנה היום בשנית בתמונת המצב החמורה בתאונות עבודה בענף הבנייה. שנת 2013 הייתה שנת שיא במספר נפגעי תאונות, עם 7,381 נפגעים. מדובר בעלייה של 14% (900 נפגעים) לעומת השנה הקודמת.
בדיון עלה כי בתאונות עבודה חמורות באתרי בנייה, הכוללות פצועים והרוגים, הרשויות מקלות ראש, ושלא כזירת רצח לכל דבר, אינן מקפידות על הגעה מיידית של המשטרה לזירה, וסגירתה על מנת למנוע טשטוש ראיות. כך סיפרה נציגת הפרקליטות בדיון.
מיעוט תקנים חוקרים ולמפקחים במשרד הכלכלה, הגוף המקצועי האמון לדבר, מקשה על פעולות מניעה ופיקוח על תקני בטיחות באתרי הבנייה.

ח"כ קול, יו"ר הועדה: "לא ייתכן כי 7 חוקרים בלבד במשרד הכלכלה, יהיו אמונים על פיקוח של אלפי אתרי בניה בישראל. יש להגדיל את התקנים ולהכשיר את חוקרי המשטרה לחקור תאונות עבודה ולשים סוף לעלייה המדאיגה במספר תאונות העבודה בישראל."
עוד עלה בדיון כי משרד הכלכלה, כמפקח המקצועי, אינו מקבל את תוצאות החקירה המשטרתית בסופה, ואינו יכול להסיק מסקנות ולהטיל את האחריות על הגורמים הרלוונטים כדי שמקרים אלה לא יישנו בעתיד.

ח"כ עדי קול ביקשה בדיון לבחון שינוי חקיקה אשר יטיל את הסמכות לבקר באופן שוטף ולנקוט באמצעי ענישה לקבלנים, גם ללא פסק דין סופי, על רשם הקבלנים. זאת, כאמצעי הרתאה וענישה על קבלנים בעלי רישום גבוה של עברות בטיחות חמורות.



פנו אלינו להזמנת פגישה/חוות דעת משפטית

שם מלא: *

אימייל:
(האימייל לא יפורסם בשום מקום באתר)
כותרת: *
תוכן:
5 + 8 =